Dicţionar Religios-Român

FUNDAMENTALIST: Persoană cu credinţe puternice şi manifeste, care nu e capabilă să aleagă între două rele decât dacă reuşeşte să o transforme pe una din ele într-o Bună sau într-un mic tată (Tată?).

4 răspunsuri to “Dicţionar Religios-Român”

 1. Teofil S Says:

  Inventasem pe vremuri (cu vreo 10 ani în urmă) un mic glosar de termeni… de fapt de clișee evanghelice. Poate c-o să-l scot de la naftalină. Ar fi util…

  • agnusstick Says:

   N-aş fi vrut să sune confesional. Fundamentalişti în cuget şi-n simţiri sunt(em) peste tot locul. Păcat că gândirea în clişee e mult mai răspândită decât gândirea la clişee.

 2. Dyo Says:

  Schaeffer ar fi privit definiţia de mai sus ca la o confirmare a biruinţei gândirii în termenii terţiului exclus în faţa celei dialectice. Un vis împlinit pentru dumnealui. Ce s-ar mai fi bucurat!

  • agnusstick Says:

   Nu ştiu ce să zic… Cred, totuşi, că un dialectician onest (!!!) nu poate exclude nimic, nici măcar faptul că, uneori, fără principiul terţului exclus toată truda gândirii nu face doi bani. Este o vreme inclusiv pentru dihotomii binare, şi este o vreme pentru fractali (cred că ştia şi Eclesiastul chestia asta, dar nu avea lexemele la îndemână).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: