Un NU ne hot.

I. Cinism
II. Ego(t)ism
III. Atenţie atrofiată
IV. Nedreptate evitabilă
V. Autoevaluare superficială
VI. Neasumare senină sau încrâncenată
VII. Indisciplină, dacă nu e o formă de protest
VIII. Atitudine calculată şi egoistă în faţa cererilor
IX. Neîncredere în oameni, în intenţiile şi pornirile lor
X. Exercitare a puterii cu plăcere, mai ales asupra celor slabi

12 răspunsuri to “Un NU ne hot.”

 1. A.Dama Says:

  Cum să înțelegem titlul?
  Un e cealaltă față a lui Nu?
  Ne și Hot sunt împreună, prescurtare de la nehotărât?
  Hot e cald sau hoț?
  Cred că intenționat ai organizat informația într-un triunghi dreptunghic. Cateta 1 e un/nu. Cateta 2 e ne. Ipotenuza hot.

  • Agnusstick Says:

   Da. E un trapez dreptunghic mascat, cu latura oblică înghesuită un pic, dar pusă la punct de celelalte trei laturi. Un NU pus la bază ne fură, dar, dacă hotărâm să-l hotărâm, Unul rămâne drept şi ne susţine, deşi ceva hotărât ne lasă tot restul încă ne. Până la un punct, Unul singur ne desparte de un NU hotărât. Unul şi dorinţa noastră fierbinte. Nu?

 2. A.Dama Says:

  Ție nu-ți place cinismul, dar cât de cinic ai retezat vârful triunghiului meu imaginar… cu exerciții la trapez.

  • Agnusstick Says:

   Fără intenţie! Hermenezia e la liber! A rămas triunghiul dreptunghic cu o catetă I-X. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mă autoevaluez mai cu atenţe… Mulţumesc, deci!

 3. Adi Says:

  Trapez e la spate:)
  Deci vreau sa iti spun, cu tragedie in glas, ca suntem cel mai jos…noi, crestinii, suntem pe „cea mai inferioara” treapta a evolutiei spirituale (desigur, suntem cu 2000000 de capete peste evrei…dar la ce ne foloseste?), suntem o religie a teologiei, a dogmelor, a ritualurilor si a ignorantei – noi invatam de la altii ce trebuie sa credem…suntem cu tot atatea capete sub musulmani, care sunt o religie e moralitatii, care inteleg ce vrea Dumnezeu de la ei, nepreocupati de porcarii de genul „cum isi manifesta Dumnezeu dragostea in interiorul fiintei sale”…si cu de 2 ori mai multe capete sub indieni, care sunt adevarata religie a intelegerii lui Dumnezeu si a comuniunii cu El!

  • Agnusstick Says:

   Cocoşel micuţ, tragedia ta e într-adevăr cu tremurătoare! Da, mare dreptate ai, dacă învăţăm de la alţii ce trebuie să credem suntem în pericol să nu mai gândim pentru noi. Dar asta nu e decât o parte a medaliei, cealaltă este delirul minţii care se încrede prea mult în sine, pentru că nu e totul să gândeşti, contează şi cum o faci, cât de mult simţ critic ai şi faţă de propriile idei, nu doar ale altora pe care i-ai pus demult la insectarul cu proşti. În lumea asta proştii şi nebunii au de multe ori dreptate, chiar fără să vrea şi s-o ştie – Isus a spus asta foarte clar, sau eu delirez – iar înţelepţii nu ar trebui să uite asta. Adevărul e şi în reclamele pentru Sensodyne şi centuri vibratoare pentru abdomen şi fese, pentru că poţi ajunge la El plecând din orice punct, dacă te uiţi în tine şi în ce se petrece cu tine când te uiţi la lume, dacă îţi simţi singura dorinţă şi nevoie pusă cu brutalitate faţă în faţă cu tot ce oferă viaţa. Şi mai contează nu numai să gândeşti, chiar corect (dacă există o definiţie pentru asta, ţi-aş fi recunoscător, cobră sfântă), dar să-ţi fixezi priorităţile corect. Aici ştiu, prioritatea este să ajungi să te saturi cu şi de Dumnezeu. Sigur, asta te duce direct la mistică, şi veveriţele misionare extrem de militante ca tine au impresia în creieraşul lor nuciform că mistica o ştiu mai bine yoghinii şi gurii şi sfinţii cu plete până la călcâie. Deşi foarte active, rozătoarele astea de biblii se hrănesc mai degrabă cu ideea ieşirii din lumea materială, că aşa a zis Krishna după ce a ordonat să se facă multă căldură şi umezeală. Misticii ortodocşi şi catolici sunt mici copii, sărăcuţii de ei, habar n-au ce pierd dacă nu-şi ţin respiraţia (chiliile lor fiind destul de mucegăite).
   Cât despre religie a moralităţii, asta mi se pare de departe cea mai mare tâmpenie, susţinută din păcate de mulţi apologeţi care se repliază în faţa atacurilor atee. Numai că o fac în tranşeele duşmanului, am impresia. Dumnezeu nu-ţi cere să fii moral în primul rând, dar n-are nimic împotrivă dacă eşti în 99,999% din timp. Morale sunt şi animalele evoluate care din frică, agresivitate în declin, prudenţă şi comoditate au ajuns să socializeze, folosind preceptul biblic „ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face, că vine fra-su cu gaşca şi te face praf”. Asta e zero tăiat în patru înaintea lui Dumnezeu. Dacă zici că vrei să te sacrifici pentru El, deja ai încălcat morala, pentru că ai pornit avântat să striveşti cu fundul tău mare de elefant indian nişte fiinţe care poate ar găsi calea dacă i-ai lăsa în pace. E moral să ai scrupule, la tine nu se văd deocamdată. Nici la creştini, la mulţi dintre ei, nici la mine. Nu am nevoie de morală, am nevoie de Duh şi Dragoste, pentru că nu mă vor împinge să fac prostii.

   • Adi Says:

    Deci…Dumnezeu nu iti cere sa fii moral, ci Dumnezeu iti impune sa fii sfant.
    Daca nu esti sfant, nu ai cum sa ajungi alaturi de Dumnezeu, care este absolut sfant. Daca faci ceva in lumea materiala, atunci nu mai ai cum sa fii sfant, pentru ca esti material. Un sfant face TOTUL pentru Dumnezeu, nu 99,999% din timp!
    Desigur, nu e usor. D-aia s-a inventat yoga=controlul mintii, ca sa nu mai pacatuiesti.
    Iar, daca totusi pacatuiesti, sa te rogi doar ca Dumnezeu sa permita ca karma sa ti se consume cat mai repede!!!!!
    „Morale sunt şi animalele evoluate care din frică” – tu sigur stii ce inseamna moralitate?

    • Agnusstick Says:

     Altă bazaconie! „Ca karma”, aici ai dreptate… Ţi-ai propus cumva să cumulezi toate „ereziile”, de venişi şi cu Pelagius să ne umileşti ca nesfinţi? Scuză-mă că te întreb, dar cum verifici (na, că am dat în boala Deei!) că un guruleţ e sfânt, 100%? Normal, când ajunge la fierbere mistică se evaporă complet, nu mai rămâne nici măcar abur ca să tragi pe nări făcând incantaţii! Manugustel, habar n-ai ce înseamnă păcatul! Păcatul înseamnă să nu fii chiar Dumnezeu, 100% din timp şi 100% din scala sfinţeniei! Păi controlează-ţi tu mintea şi lasă-mă să vin în Olanda să-ţi fac nişte şocuri electrice şi duşuri scoţiene în timpul meditaţiei, poate se enervează naibii karma aia a ta şi renunţă mai repede! Da, ştiu ce înseamnă moralitate. Dar nu vreau s-o am pe dânsa în primul rând, vreau s-o arunc la gunoi şi s-o înlocuiesc cu Dragoste de Dumnezeu şi de oameni.

   • Adi Says:

    Iisus este „guru”-ul meu!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: