Retractatio agnussiana

Mă urmăreşte imaginea femeii căzută cu mâinile întinse pe prag. La uşa casei din care fusese scoasă şi dată spre desecrarea întregului ei trup. Dar sufletul? Ce mai rămăsese din ea s-a întors cu mâinile întinse, spre cei care îi erau apropiaţi, spre cei care nu-i erau străini, poate spre cel pe care, deşi îl părăsise, încă mai reuşea să-l iubească în ultimii atomi de suflet păstrând Chipul. Să nu fi făcut la fel Levitul dacă n-ar fi fost vreodată părăsit? Cine ştie… Oricum, dacă aş fi Dumnezeu, privind la aceste mâini întinse pe prag, aş iubi mai mult Omul pe care L-am făcut. Şi m-ar bucura mai mult Fiul Omului.
Spuneam ieri, adânc intrat în rol de Ydiota, că a-ţi trimite copilul la jertfă poate fi o tiranie a imaginii, sau a unei culturi care şi-a pervertit premisele. Vai, cât de mare prostie am putut să spun! Dar mă iert… Dumnezeu a ales să-Şi descopere lumii Fiul în acea cultură care a asimilat jertfa lui Avraam, în acea cultură în care Lot îşi oferise deja fetele fecioare spre jertfire, încă înaintea lui Avraam.
Nu ştim absolut deloc ce se petrecea în sufletele copiilor jertfiţi sau măcar pregătiţi pentru jertfă. Dar Dumnezeu şi-a trimis Fiul afară, în mijlocul gloatei setoase de sângele Lui, dornică de batjocură şi umilire, aşteptând cu nesaţ să-L vadă zdrobit, îngenuncheat de lipsa slavei pe care o clamase, pângărit de păcatul deznădejdii în faţa morţii, rămas fără puritatea şi aura Fiului unul născut, prihănit prin recunoaşterea părăsirii. Şi ştim că El s-a dus la Cruce nu doar cu supunere, ci şi cu Dragoste pentru Tatăl şi pentru cei care urmau şi urmează să-I amestece sângele cu sudoarea zi de zi, clipă de clipă. Ştim că ne-a lăsat încrederea şi pacea Lui, în simplitatea de necuprins a ideii că putem amesteca sângele Lui cu al nostru, pentru a deveni un singur sânge, care nu mai trebuie vărsat în veci de veci. Putem? Da, El poate, şi dacă El e în noi şi noi suntem în El, vom putea împreună cu El. Simplu… Mă duc să-mi fac analizele.

22 răspunsuri to “Retractatio agnussiana”

 1. Agnusstick Says:

  Mă duc să-mi verific genomul, mi-e teamă ca nu cumva să am ochii albaştri moşteniţi de la vreun orangutan originar din Olanda. Acolo e multă lume necăjită, şi mai ştii la ce se dedau? Prea mult păr nu am pe trup, dar asta numai fiindcă fac zilnic băi fierbinţi cu acid sulfuric, şi asta-mi face solzii să strălucească atât de tare, încât mă pot scărpina fără griji cu ghearele de pasăre Dodo. Mai greu e cu vocalizele moştenite de la un nenorocit de diavol de Tasmania, am mari probleme cu vecinii, deşi schimbul trei s-a abolit de multişor pe la noi. Dacă-mi mai rămâne nişte sânge, pot să-ţi trimit şi ţie, e bun ca îngrăşământ pentru lalele!

 2. Agnusstick Says:

  Cum să nu, lujer de bambus falnic! Poţi să cauţi în pagina Proesix. Pentru tine, în mod special, îţi recomand o poezie trinitariană numită Orthodoxie. Enjoy your karma!

 3. Retractatio agnussiana | Cuttingart News Blog Says:

  […] care îi erau apropiaţi, spre cei care nu-i erau străini, poate spre cel pe care, deşi îl […] Ultimele articole despre A Posted in Stiri Tags: agnussiana, Retractatio « Femeile, marile învingătoare ale […]

 4. Adi Says:

  Deci orthodoxia este „poezie”?:)

  • Agnusstick Says:

   Totul e mai aproape de adevăr când e spus în poezie (de aceea probabil hinduşii sunt cei mai tari teologi).
   Nu cred că asta vrei să-ntrebi, ci de unde vine titlul. De la dreapta închinare, sau singura închinare în picioare şi privind drept în ochi pe Tatăl. Cea a Fiului. Restul Universului se închină prosternaţi cu capul în ţărână, inclusiv Arjuna, Buddha şi Profetul.

 5. Adi Says:

  Agnusstick!!!!!!!

 6. Agnusstick Says:

  Iată-mă! Pot să te arjut cu ceva?

  • Adi Says:

   Daaa !!! Ai zis ca ma tii posted!
   Ce mai face Marius?!?!??!?!

   • Agnusstick Says:

    E foarte bine, omule! Ce-ţi veni? Celebrează, bloguieşte, twitterează şi păstoreşte. Din câte ştiu, n-a avut vreo problemă de sănătate luna asta din anul ăsta în această viaţă din actualul ciclu cosmicokarmic. Mulţumit? (Ai plătit pe cineva să-i transmită ceva şi nu ştii dac-a mers? Uită de asta, omul e sub protecţie divină!)

    • Adi Says:

     N-ai zis ca se opereaza pe inima???

    • Agnusstick Says:

     Aşa ai înţeles tu, probabil cu ochelarii cu care citeşti Biblia. N-am zis în viaţa vieţişoarelor mele altceva decât că S-A OPERAT în 2007, probabil pt. un pacemaker!!!!

 7. Agnusstick Says:

  E mai înţelept să previi…

 8. Agnusstick Says:

  Normal! M-am rugat după intenţia brahmanului paria creştin Adrian, fie-i karma uşoară şi scurtă, că mult ne mai chinuie!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: