Imobiliare foarte imobile

Casa Mamei Uţa din Corbii Mari, Argeş

Faţada reşedinţei Mamei Uţa

Grivei Uţa

Cascada din curtea Mamei Uţa

Mănăstirea Corbii de Piatră, nu departe de curtea Mamei Uţa

În locul Mamei Uţa, aţi vinde casa unor străini care fac oferte avantajoase? (Inclusiv păstrarea lui Grivei în stare costelivă, de sănătate!)

Oricum, pentru patrioţi şi creştini e important de reţinut următorul aspect crucial, semnalat pe pagina http://corbiidepiatra.ro, pe care v-o recomand cu răcoare mai ales pentru poze (dar şi pentru informaţia istorică destul de extinsă):

Afirmaţia conform căreia unul din cele două foste sfinte altare (cel din stânga) ar fi fost catolic este complet falsă. Absolut toate caracteristicile bisericii, arhitectura, pictura şi configuraţia celor 2 foste sfinte altare sunt după izvodul bizantin, ca să nu mai spunem că, fiecare grăunte de gresie mărturiseşte cu glas mare, că bisericuţa rupestră respiră prin toţi porii, ortodoxie în stare pură.

De câtăva vreme mă tot gândesc cum ar fi fost dacă lângă reşedinţa Uţa ar fi fost un imobil ceva mai catolic…

Ne privesc de sus!

Personal, cred că ar fi stricat complet peisajul, scăzând valoarea imobilă de 2000 de ani. Dar nici aşa nu cred că Mama Uţa ar fi vândut proprietatea unor venetici… (Nici eu n-aş face-o în locul dânsei! Nici chiar lui nea Gigi nu i-aş vinde-o!)

Să nu uit: cunoscându-i destul de bine, cred că oamenii din Muscel sunt un soi de români de care numai moţii se apropie ca fibră morală. În zona Corbi-Poienărei-Nucşoara, de unde era şi Elisabeta Rizea, au luptat partizani care au rezistat destul de mult în peşteri, ajutaţi de oamenii locului cu preţul unor ani grei de închisoare. Mulţi şi-au riscat şi chiar pierdut viaţa, din credincioşie pentru un rege născut ortodox într-o familie cu strămoşi catolici.

4 răspunsuri to “Imobiliare foarte imobile”

 1. Agnusstick Says:

  Îmi cer scuze, o primă variantă a „articolului” era nedreaptă faţă de site-ul mănăstirii, care acum mi se pare foarte bun. Am corectat.

 2. R. Says:

  Nu-mi place sa vad caini legati. Casuta e draguta.

  • Agnusstick Says:

   Înseamnă că nu-ţi place să trăieşti în ţara asta. Mai e o categorie de câini, sau de oameni, prin părţile locului: cei care nu sunt lăsaţi vreodată să intre în curte, deşi trăiesc toată viaţa în faţa porţii, hrănindu-se cu ce se aruncă peste gard.


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: